VÝJIMEČNOST NA MIMOŘÁDNĚ DETAILNÍM ZÁBĚRU: BENTLEY ZNOVU FASCINUJE GIGAPIXELOVOU FOTOGRAFIÍ

Společnost Bentley Motors představila novou neobyčejnou gigapixelovou fotografii – jeden z nejdetailnějších záběrů města na světě.

• Bentley představuje jeden z nejdetailnějších záběrů města na světě
    • Na gigapixelové fotografii je zachycen Bentley Flying Spur W12 S v srdci Dubaje
    • Technologie NASA posloužila ke zhotovení fotografie s 57,7 miliardy pixelů
    • Na této neuvěřitelně detailní fotografii lze rozpoznat dokonce i zakřivení Země
    • Video v rozsahu 360° s komentářem Johna Paula Gregoryho, vedoucího vnějšího designu
    • Prozkoumejte nevšední fotografii na Explore.bentleymotors.com

Uprostřed fotografie stojí Bentley Flying Spur W12 S v přístavu pro luxusní jachty v Dubaji – v nejrychleji rostoucím městě na světě. Gigapixelová technologie, vyvinutá na základě poznatků získaných při výzkumu vesmíru, umožňuje uživateli prozkoumávat při zvětšování zobrazení panoráma města až do nejmenšího detailu, zatímco v pozadí je viditelné zakřivení Země.

Při zvětšování je možné obdivovat neuvěřitelně ostrý obraz celé krajiny až po nezaměnitelný emblém na kapotě motoru modelu Flying Spur. Nová výjimečná gigapixelová fotografie je dokladem proslulé pozornosti, kterou Bentley věnuje i těm nejmenším detailům.

Na webové stránce s novou gigapixelovou fotografií mohou pozorovatelé důkladně prozkoumávat exteriér i interiér modelu Flying Spur W12 S také na videu se záběry v rozsahu 360° a komentářem Johna Paula Gregoryho, vedoucího vnějšího designu značky Bentley. Gregory se obrací k divákům nejprve z interiéru vozidla, pak z nevšedního apartmá Bentley Suite v hotelu The St. Regis Dubai a také z nového reprezentačního prodejního místa autorizovaného partnera značky Bentley u proslulé dálnice Sheikh Zayed Road.

Tato neobyčejná fotografie odmění pozorné pozorovatele intenzivním setkáním s Dubají a značkou Bentley.

Každý obraz vypráví příběh – o výjimečném řemeslném umění

Pozornost věnovaná detailům se odráží mimo jiné v tom, že výroba jednoho vozu Bentley Flying Spur normálně trvá 130 pracovních hodin. Se stejnou zálibou v detailech zhotovil Bentley také tuto výjimečnou gigapixelovou fotografii.

Bentley pořídil nejdetailnější záběr města na světě kamerou namontovanou ve výšce
264 metrů na budově Cayan Tower, která patří mezi nejvyšší stavby v Dubaji. Použitá inovativní technologie musela odolávat vysokým venkovním teplotám kolem 40 °C, kvůli nimž se v ovzduší tvoří nežádoucí tenká vrstva oparu, ale i rušivým nárazům větru s rychlostí 25 km/h.

Celkový obraz byl pečlivě složen z nepředstavitelného množství 57,7 miliardy pixelů, přičemž jas byl vyrovnán dokonce u každého jednotlivého pixelu. Tento komplexní proces si vyžádal 48 hodin, během nichž bylo vytvořeno 1825 jednotlivých fotografií. Dalších 18 hodin trvalo nahrávání fotografie.

Nedostižná pozornost věnovaná detailům – Flying Spur W12 S

Uprostřed jedinečné gigapixelové fotografie stojí Bentley Flying Spur W12 S. Stejně jako jeho okolí překypuje tento vůz náročnými detaily a malými překvapeními.

Ohromující motor W12 6,0 litru, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, poskytuje modelu Flying Spur W12 S ještě vyšší výkon a točivý moment. Naprostou precizností elektronického řízení a upraveným nastavením se podařilo zvýšit hodnoty nejvyššího výkonu z 625 k
na 635 k a točivého momentu o 20 N.m na 820 N.m. Výsledkem jsou zážitky z dynamické, suverénní jízdy.

Flying Spur W12 S dosahuje díky zvýšeným výkonovým parametrům nejvyšší rychlosti
325 km/h. Je to jediný čtyřdveřový Bentley, který tak výrazně překonává hranici 320 km/h.

Zvýšení výkonu je doplněno novým nastavením podvozku s citlivými reakcemi, které optimalizuje ovladatelnost modelu Flying Spur W12 S a nabízí ještě více trakce, zároveň však zaručuje také kultivovaný jízdní komfort.

Tým designérů značky Bentley propůjčil vozidlu atletický charakter, který rozšiřuje klasicky markantní styl značky Bentley o sportovní dimenzi. Výrazně tvarované boční stěny vzadu jsou doplněny precizně definovanými charakteristickými liniemi. Diody LED pro denní svícení, decentní černé ozdobné prvky a elegantní kola z lehké slitiny, nabízená v různém designu, propůjčují modelu Flying Spur W12 S moderní charakter.

V nových prvcích vnějšího a vnitřního designu, od nových, leskle černých detailů karoserie až po jedinečné prošívání v interiéru čalouněném kůží, se odráží suverénnější, temnější charakter modelu Flying Spur W12 S.