Porsche Brno se zúčastnilo závodu Spartan Race v Litovli s týmem běžců i SUV značky Volkswagen

Společnost Porsche Brno, autorizovaný prodejce značky Volkswagen, se zúčastnila jako hlavní partner sobotního extrémního překážkového závodu Spartan Race, který se uskutečnil již potřetí v Litovli. Kromě toho vyslala do oblíbeného závodu Spartan Race svůj tým, složený ze zaměstnanců, zákazníků a partnerů firmy, a pro všechny zájemce připravila přímo ve festivalové aréně akci Extreme Run & Drive Experience s testováním vybraných modelů značky Volkswagen na náročné terénní trati s přírodními překážkami.

Festivalová aréna v Litovli přilákala velký počet fanoušků a žila od sobotního rána až do pozdních odpoledních hodin. Svůj podíl na tom měla také společnost Porsche Brno, která přímo ve festivalové aréně vybudovala offroadovou dráhu s přírodními překážkami. Zájemci mohli po terénní dráze projíždět ve vozech Volkswagen pod vedením profesionálních instruktorů v čele s Jirkou Chramosilem, který již 19 let vede expedice s terénními vozidly a od roku 2008 pořádá výpravy pro Touareg Club.

Mezi zdolávané překážky patřily například přechodový oblouk, příčný okop, strmý sjezd a výjezd, střídavá nerovnost a boční náklon. Každý účastník, který úspěšně absolvoval celou trasu a  obdržel certifikát.  Na výběr byly modely Tiguan Highline 2.0 TDI 4Motion, Amarok Highline V6 3.0 TDI 4Motion a Touareg Masaj V6 3.0 TDI SCR 4Motion s výbavou TerrainTech včetně redukční převodovky a uzávěrek mezinápravového a zadního diferenciálu.

K dispozici pro zkušební jízdu byl dokonce i speciální Touareg v úpravě pro expedice Touareg Clubu. V místě konání akce Extreme Run & Drive Experience byly navíc staticky vystaveny modely Golf Alltrack a Passat Alltrack.

Pro všechny účastníky závodu Spartan Race připravila společnost Porsche Brno připravila také tipovací soutěž o hodnotné ceny. V Litovli nechyběl ani speciální akční model Volkswagen Tiguan Extreme Drive s offroadovým paketem a pohonem všech kol 4Motion, který Porsche Brno nabízí do konce září se zvýhodněním až 113 000 Kč. Zákazníci přitom mohou získat další bonusy v hodnotě až 70 000 Kč v podobě podnikatelského bonusu 40 000 Kč nebo bonusu ve výši 30 000 Kč při výkupu vozu na protiúčet.

Extrémní překážkové závody Spartan Race se konají již osmou sezonu a rychle si získaly statisíce fanoušků po celém světě, včetně České republiky. První Spartan Race zorganizoval v roce 2010 v USA Joe de Sena. Do střední Evropy se tento závod dostal poprvé v září roku 2012, kdy se běžel Sprint ve slovenském Vechci. První český závod se uskutečnil 8. června 2013 na Monínci. Letošní Spartan Race v Litovli se konal již potřetí a v současnosti již patří mezi nejoblíbenější závody z celé série.

Vyprodaného sobotního závodu, koncipovaného pro celou rodinu, se zúčastnilo na 5300 závodníků. Sprint na nejkratší trati je ideální pro sportovce všech výkonnostních úrovní – jak pro spartanské nováčky, tak pro zkušené závodníky. Účastníky přesto čekalo na trati více než 20 náročných spartanských překážek. Na start závodu se postavil také tým Porsche Brno, sestavený ze zaměstnanců, zákazníků a partnerů firmy.

Kromě mužů a žen poměřily své síly rovněž děti v závodě Spartan Kids. Odpoledne pak proběhl závod Spartan Charity. Výtěžek z jeho startovného je určen pro Nadaci Nova.