BENTLEY SLAVÍ ROK UZNÁNÍ A OCENĚNÍ Z CELÉHO SVĚTA

Soubory ke stažení

Bentley Motors završila pozoruhodný rok, během nějž značka posbírala celou řadu mezinárodních uznání. Celosvětově nejvyhledávanější značka luxusních vozů získala deset titulů napříč různými disciplínami, ať již se jedná o ‚Nejlepší stroj snů‘ (Best Dream Machine), ‚Luxusní auto roku‘ (Luxury Car of the Year), pozici jedničky v hodnocení manažerů britského automobilového průmyslu nebo inovativní reakce týmu krizového řízení na pandemii onemocnění COVID-19.

 

  • Luxusní značka uzavírá rok sbírkou čítající desítku prestižních ocenění v oblasti produktů i lidských zdrojů
  • Oba nejnovější zástupci modelové nabídky Bentley – Flying Spur a Bentayga – jsou vychvalováni za nevídanou úroveň luxusu a jízdních schopností
  • Předseda představenstva a generální ředitel Adrian Hallmark je jedničkou v hodnocení manažerů britského automobilového průmyslu (Great British Automotive Executive)
  • Tým krizového řízení Bentley získává cenu za inovace, kterou si vysloužil svými reakcemi na pandemii onemocnění COVID-19 

 

V uplynulém roce, který dokonale doložil různorodost úspěchů značky Bentley, se nejnovějším modelům dostalo mimořádného uznání – pro Flying Spur, nejlepší luxusní čtyřdveřový cestovní vůz na světě, jenž své postavení ještě posílil titulem ‚Nejlepší stroj snů‘ v soutěži ‚Driver Choice Awards‘ programu MotorWeek, resp. oceněním ‚Luxusní Auto roku‘ od magazínu Auto Express. Další uznání přišlo od magazínu Robb Report v podobě prestižní ceny ‚Nejlepší z nejlepších‘ za ‚nejlepší automobilový Interiér‘, který je dle hodnotitelů ukázkou ‚toho nejlepšího britského řemeslného zpracování a designu v kombinaci s pokrokovými technologiemi‘. Dokladem bezkonkurenční znamenitosti interiérů Bentley je i zařazení do seznamu ‚10 nejlepších interiérů Ward‘s Auto‘, kde je značka zastoupena již třetím rokem v řadě. Tentokrát bylo oceněno luxusní SUV Bentayga za ‚schopnost posunout zakázkový [interiér] na novou úroveň‘.

Druhým vítězstvím modelu Bentayga, tentokrát z Velké Británie, je udělení titulu ‚Luxusní SUV roku‘ magazínem 4x4. Redaktor Alan Kidd s odkazem na model Bentayga uvádí: „Skvostná za volantem, se suverénní lehkostí na silnici – ale nyní tomu sekunduje i interiér, kde se objevují nová sedadla, přístrojový panel a elektronika. Míra zlepšení je nepřehlédnutelná.“

Chvála přesahuje samotné vozy Bentley a týká se i pozoruhodných produktů ‚Home Collection‘, konkrétně psacího stolu ‚Styal Desk by Bentley Home‘, jenž od magazínu Robb Report obdržel ocenění ‚Nejlepší design‘, neboť dle mínění hodnotitelů ‚představuje dokonalé spojení praktičnosti, statusu a – jak naznačuje samotný název – stylu‘.

V dalším náročném roce z pohledu všech firem se prestižní ocenění týkala i samotných zaměstnanců Bentley. V dobách velké nejistoty se rychlá reakce Bentley na pandemii onemocnění COVID-19 stala zlatým standardem krizových plánů, a pomohla tak společnosti úspěšně zvládnout jednu z největších výzev za celou generaci. Snahy o zvládnutí onemocnění COVID-19 významně přesahovaly nasazení roušek a spočívaly v zavedení nového ‚způsobu práce umožňujícího rychle reagovat na neustále se měnící a často nejistou situaci‘, uvedli zástupci Autocar. 

V souvislosti s úspěchem společnosti pak britský automobilový časopis týmu krizového řízení Bentley udělil ‚Ocenění za inovace‘. Dalším oceněním přístupu Bentley k jejím pracovníkům byla oslava dekády jako ‚Top zaměstnavatel roku 2021‘ od mezinárodně uznávané organizace Top Employers Institute. Bentley je jedinou značkou, která se do tohoto prestižního žebříčku probojovala. 

Ocenění vyplývá z komplexního posouzení celého podniku, kdy byl kladně hodnocen pokrokový a přesvědčivý přístup Bentley k zaměstnaneckým zkušenostem, jakož i vlastní pokrokové strategické cíle společnosti do budoucna. Krom toho se jednalo o další pádný argument k udělení ‚stříbrné akreditace‘ pro Bentley v programu ‚Investujeme do učňovství‘ od Investors in People.

A v neposlední řadě – v návaznosti na představení strategických cílů Bentley Beyond100, zahrnujících plán úplné elektrifikace ve snaze kráčet v čele udržitelné luxusní mobility budoucnosti – byl Adrian Hallmark, předseda představenstva a generální ředitel Bentley, označen za jedničku mezi manažery britského automobilového průmyslu (‚Auto Express Great British Automotive Executive list‘). Hallmark je vysoce oceňován za ‚proměnu organizace a nasměrování podnikatelských aktivit na jasnou cestu k úspěchu‘.

Seznam ocenění:

BENTLEY BENTAYGA

Magazín 4x4 – Vůz  roku – ‚Luxusní SUV‘
Ward‘s Auto– ‚10 nejlepších interiérů‘

BENTLEY FLYING SPUR

Auto Express – ‚Nejlepší luxusní vůz‘
MotorWeek – ‚Nejlepší stroj snů‘
Robb Report – ‚Nejlepší automobilový interiér‘

LIDSKÉ ZDROJE

Top Employer Institute – Top zaměstnavatel roku 2021

Investors in People – program ‚Investujeme do učňovství‘ – Stříbrná  akreditace

OSTATNÍ

Autocar – Cena za inovace – pracovní skupina krizového řízení 

Auto Express – GreatBritish Automotive Executives – Adrian Hallmark

Robb Report – Nejlepší design – Styal Deskby Bentley Home

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Galerie