Na britský a evropský trh přijíždí nová Bentayga Hybrid

Soubory ke stažení

Britští a evropští zájemci si již mohou objednávat model Bentayga Hybrid. Bentayga Hybrid po premiéře na trzích v USA a Číně přináší do celosvětového segmentu luxusních SUV bezkonkurenční ticho elektrifikovaného pohonu.

 

  • Na britském a evropském trhu je již možné objednávat nový model Bentayga Hybrid, přinášející elektrifikované cestování na trh s luxusními SUV
  • Bezkonkurenční ticho díky elektrickému pohonu, ještě vyšší úroveň kultivovanosti
  • Rozšířené palubní online služby s přístupem k datům o nabíjení, statistikám a ovládání komfortních funkcí 
  • Elektromotor v součinnosti s benzínovým agregátem 3,0 litru V6 s turbodmychadlem typu Twin-Scroll disponuje nejvyšším výkonem 443 bhp (449 PS) a točivým momentem 516 lb.ft (700 Nm) 
  • Dojezdová vzdálenost v kombinovaném cyklu 430 mil (693 km); dojezd na samotnou elektřinu až 25 mil (40 km) (podle WLTP)
  • Informace z profilů používání ukazují, že většina cest s modelem Bentayga Hybrid se uskuteční v režimu EV a 90 procent majitelů stabilně necestuje dále než 30 mil.

 

V návaznosti na nedávno uvedená provedení Bentayga V8 a Bentayga Speed se nová Bentayga Hybrid stává třetím modelem historicky nejúspěšnějšího portfolia luxusních SUV tohoto automobilového segmentu. Pro první generaci provedení Bentayga Hybrid se rozhodla plná pětina zákazníků, přičemž s uvedením druhé generace lze očekávat, že tento poměr ještě vzroste – na 45 procent objednávek od uvedení modelu Bentayga na čínském trhu bylo právě na hybridní verzi. 

Rozhodování zákazníkům zjednodušuje fakt, že nejnovější generace provedení Bentayga Hybrid se prodává za stejnou základní cenu jako Bentayga V8 – a tak se zájemci mohou namísto cenovky rozhodovat podle preferovaného pohonného ústrojí. 

Bentayga Hybrid zprostředkuje stejnou úroveň pohodlí a luxusu, ovšem s ještě tišším a kultivovanějším chodem; kromě toho nabídne plejádu nových technologií a online palubních služeb, čímž se tento nový produkt stává doposud technicky nejvyspělejším provedením modelu Bentayga.  

Nový design exteriéru i interiéru zdůrazňuje základní principy filozofie designu Bentley, nyní uplatňované napříč celou modelovou řadou; Bentley se tak může pochlubit nejsvěžejší a nejmodernější produktovou řadou napříč všemi výrobci luxusních vozů. Bentayga Hybrid je krom toho prvním krokem v rámci strategie Bentley nabízet do tří let elektrifikovaného zástupce v každé modelové řadě značky, a to ještě před uvedením prvního akumulátorového elektromobilu Bentley v roce 2025 a v rámci jedinečné strategie Bentley Beyond100, která tuto kultovní značku promění v předního světového dodavatele udržitelné luxusní mobility. 

Oproti předchozí generaci zevrubně přepracovaný model – zvenčí i uvnitř – prezentuje nejnovější palubní technologie, jakožto i kabinu schopnou ještě vyšší měrou hýčkat celou posádku. Bentayga Hybrid je k dispozici ve čtyř- i pětimístném uspořádání a nabízí další možnosti personalizace díky nekonečnému výběru prvků na přání vč. výbavových specifikací Blackline a Styling – pro Blackline se v současnosti rozhoduje více než třetina zájemců. 

Bentayga Hybrid nabízí vrcholně luxusní elektrifikovaný pohon ve formě hladkého proplouvání městem, jakožto i schopnosti překonávat dlouhé vzdálenosti při výpravách za jeho hranice. Majitel provedení Bentayga Hybrid unikne ruchu města v bezpečí vytříbené a zvukově izolované kabiny bez obtěžujícího zvuku motoru, kdy vůz dokáže čistě na elektřinu absolvovat až 25 mil (podle WLTP), než fyzicky opustí město s pohodlným celkovým dojezdem až 430 mil (podle WLTP). 

Podle průzkumu Bentley přes 90 procent majitelů používá první generaci modelu Bentayga Hybrid každý den (nebo několikrát týdně), resp. bezmála 100 procent zákazníků využívá čistě elektrický režim EV, přičemž polovina majitelů stabilně necestuje dále než 30 mil.   

Většinu jízd je tak možné za reálných podmínek absolvovat na samotnou elektřinu s nulovými emisemi a souvisejícími přínosy pro životní prostředí, opět v souladu se snahou Bentley prosazovat udržitelnou budoucnost.  

Bentayga Hybrid je prvním ze dvou hybridních provedení Bentley, která letos vstupují do výroby; druhé bude přitom odhaleno ještě letos v létě. Provedení Bentayga Hybrid je již možné objednávat na britském a evropském trhu; dodávky budou zahájeny v příštích týdnech.

 

Galerie