DLOUHO OČEKÁVANÉ: PRODLOUŽENÝ ROZVOR MODELU BENTAYGA

Soubory ke stažení

Bentley přináší do své modelové řady nové zaměření na wellness uvedením modelu Bentayga s prodlouženým rozvorem – nového velkého cestovního SUV, které staví na silných stránkách modelu Bentayga a stává se novou luxusní vlajkovou lodí a rozšiřuje nejnovější produktovou řadu na pět modelů.

 

  • Špičkové luxusní SUV se rozšiřuje o 180 mm a vytváří tak další velký cestovní vůz Bentley definující sektor
  • Nové zaměření na wellness s integrovanou technologií sedadel jako první na světě
  • Zvětšené rozměry interiéru ve srovnání s ostatními luxusními konkurenty
  • Specifikace sedadla letecké společnosti zahrnuje první automatické snímání klimatu na světě a pokročilé systémy posturálního nastavení
  • Tři konfigurace sedadel, včetně zcela nového uspořádání 4+1 a čtyř- a pětimístných verzí
  • Nové řemeslné prvky pro posílení špičkového interiéru 
  • Jízdní dynamika srovnatelná s modelem Bentayga V8 díky novému řízení zadních kol a Bentley Dynamic Ride ve standardní výbavě
  • První použití Bentley Diamond Illumination – dodání osvětlení kabiny prostřednictvím ručně vyráběné kůže
  • 24 miliard různých kombinací trimů
  • Jemnější šicí nitě vytvářejí dosud nejměkčí prošívané prošívané nitě Bentley
  • Uvádí se na trh s 4,0litrovým motorem Bentley V8 o výkonu 550 k
  • Dodávky budou zahájeny ve 4. čtvrtletí 2022 (v závislosti na trhu)

 

(Crewe, 10. května 2022) Bentayga s prodlouženým rozvorem je výsledkem devítimístné investice společnosti Bentley do vytvoření nového modelu, který poskytuje nejlepší zážitek ze zadní kabiny od dob Modelu Mulsanne, a zároveň si zachovává charakteristické znaky Bentley v podobě snadného výkonu, vynikajícího ručního zpracování a nekonečné personalizace.

Úspěch modelu Bentayga definoval a umožnil růst trhu s luxusními SUV od prvního představení v roce 2015. Během posledních sedmi let prokázala Bentayga svou důvěryhodnost díky skutečným terénním schopnostem, hybridní technologii, rekordnímu výkonu a specifikacím na míru. Bentayga zůstává nejprodávanějším modelem bentley a stala se měřítkem, podle kterého se poměřují ostatní luxusní SUV. Prodloužený rozvor modelu Bentayga opět nově definuje zenit.

V roce 2021 dosáhl Bentley rekordních prodejů 14 659 vozů, což je 31% nárůst oproti předchozímu nejlepšímu z roku 2020 - a Bentayga představovala jen něco málo přes třetinu tohoto objemu. Globální trh s luxusními SUV se nadále rozšiřuje, přičemž prognóza se ke konci desetiletí zvyšuje ve všech regionech. To však není stejné pro segment E, který klesá. Bentayga s prodlouženým rozvorem má potenciál zvýšit strop segmentu D jako jeden z duchovních nástupců Modelu Mulsanne. 

Zpětná vazba od zákazníků společnosti Bentley je, že design, technologie a výkon jsou tři nejdůležitější faktory při rozhodování o koupi, přičemž jízdní vlastnosti jsou nejvyšší prioritou mezi současnými vlastníky. V nedávném průzkumu majitelé také potvrdili, že 82 % z nich používá své luxusní SUV denně, 74 % ve městech a městském prostředí. Bentayga s prodlouženým rozvorem rozšiřuje rozsah schopností špičkového SUV ještě více, ať už řídíte nebo řídíte.

Prodloužený rozvor bude zodpovědný až za 45 % všech prodejů modelu Bentayga, až se vůz začne prodávat později v tomto roce. Bentayga tak zůstane modelem číslo jedna značky Bentley a nejúspěšnějším a nejžádanějším luxusním SUV na světě.

Úvod do modelu Bentayga EWB

Bentayga s prodlouženým rozvorem (EWB) staví na nejnovější druhé generaci modelu Bentayga a rozšiřuje rozvor a prostor v zadní kabině o dalších 180 mm. Se změnami karoserie v bílé barvě podlahy, bočních panelů, dveří a střechy se designérský tým společnosti Bentley postaral o to, aby linie a proporce i nadále vyzařovaly styl a přítomnost. Toto zvýšení má za následek rozvor vozu táhnoucí se od 2995 mm do 3175 mm s celkovou délkou 5322 mm. Zvětšená délka je celá v zadních dveřích, což vytváří výjimečně luxusní zadní kabinu. S větším prostorem v kabině než kterýkoli jiný luxusní konkurent, důrazem na wellness a zavedením prvního automobilového klimatu na světě a pokročilým posturálním nastavením zadních sedadel jsou zaručeny mimořádné cesty. 

Nová specifikace Bentley Airline Seat je nejpokročilejší sedadlo, které kdy bylo do automobilu namontováno, s 22 způsoby nastavení a světovými prvenstvími v novém systému automatického snímání klimatu a technologii posturálního nastavení.

V režimu Relax se sedadlo může sklopit do 40 stupňů, zatímco sedadlo spolujezdce je posunuto dopředu a ze zadní části předního sedadla spolujezdce se rozprostírá krásně kůží čalouněná opěrka nohou. V business režimu se sedadlo přesune do své nejsvislejší polohy, aby byla práce na cestách pohodlnější.

Technologie autoklimatických sedadel snímá teplotu a povrchovou vlhkost cestujících a poté určuje, zda použít teplo, větrání nebo obojí současně, aby se cestující udržel v optimální tepelné pohodě. Systém posturálního nastavení mezitím automaticky provádí mikronastavení polohy sedadla a tlakových bodů cestujícího měřením tlaku po celé ploše sedadla. Systém může aplikovat 177 individuálních změn tlaku v šesti zcela nezávislých tlakových zónách po dobu tří hodin, což zvyšuje komfort a minimalizuje únavu během jízdy.

Adrian Hallmark, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Bentley Motors, komentuje:

"Bentayga s prodlouženým rozvorem je naším prvním vozem, který se skutečně věnuje pohodlí cestujících na palubě. Každý vůz Bentley vás doveze do cíle uvolněnější, než když jste se vydali na cestu, a přesto jsme s prodlouženým rozvorem dokázali jít ještě dál díky přijetí světově první wellness technologie zabudované do našeho bezkonkurenčního designu interiéru kabiny. V kombinaci s neuvěřitelnými dovednostmi řemeslníků v naší uhlíkově neutrální továrně v Crewe činí tyto pokroky z modelu Bentayga s prodlouženým rozvorem dokonalé luxusní SUV pro řízení nebo jízdu."

Bentayga EWB obsahuje pokročilejší design šití vytvořený pomocí digitálního zpracování. Diamanty lze vidět symetricky se prodlužující ze středu ramenních panelů opěradel sedadel a po celé délce dveří, což odráží prodloužení v samotném voze.

Nový styl interiéru zadních dveří zahrnuje také jedinečný design představující volitelný "Kovový překryv v dýze". Pomocí tenkého kovového pásu o tloušťce pouhých 0,07 mm je složitý design ručně spojen na povrchu dýhy před tím, než je díl lakován a leštěn.

Nové funkce, jako je Bentley Diamond Illumination (kde je světlo vyzařováno malými perforacemi v měkkém obložení dveří), ukazují, jak se technologie kombinuje se současným řemeslným zpracováním a dodává neuvěřitelně moderní design v luxusních materiálech. S pouhými 24 miliardami kombinací výbav (a celkovým počtem možných specifikací dosahujících bilionů) je kabina modelu Bentayga s prodlouženým rozvorem schopna nabídnout nejjedividnější Model Bentayga všech dob.

Zavedení elektronického řízení všech kol, které je pro model Bentayga první, zajišťuje, že navzdory delšímu rozvoru nedochází k nedostatku dynamických schopností. Ve skutečnosti je poloměr otáčení o 7 % menší než u standardní modely Bentayga, pouhých 11,8 metru. To také zaručuje žádný kompromis mezi jistotou při vysokých rychlostech a pohodlím při nízkých rychlostech. 

Bentley Dynamic Ride, 48V aktivní systém proti převrácení, který společnost Bentayga původně představila jako první na světě, je součástí standardní výbavy a poskytuje optimální rovnováhu mezi maximálním jízdním komfortem, ovladatelností a ovládáním nástavby. 

Komfort a wellness v detailu

Bentayga EWB nabízí maximální požitek pro cestující na zadních sedadlech, s nejpokročilejším sedadlem, které kdy bylo namontováno na automobil, třemi různými konfiguracemi sedadel, novými dvojitými ionizátory vzduchu a větším prostorem v kabině.

Standardně je nabízena konfigurace sedadel 4+1 se dvěma vnějšími zadními sedadly, která poskytují vynikající komfort, 16 způsobů nastavení, topení, větrání a pět individuálních masážních programů. K dispozici je příležitostné prostřední sedadlo, které snadno pojme třetí dospělou osobu a umožní přístup k lyžařskému poklopu v zadním panelu. 

Novinkou u větší kabiny je Specifikace sedadla letecké společnosti Bentley. Pro maximální relaxaci vzadu se opěradla sklápějí na 40 stupňů, což poskytuje ideální a pohodlnou polohu pro spaní. 

Úroveň sklonu sedadla lze ovládat pomocí dálkového ovladače s dotykovou obrazovkou – vyhrazeného ručního dotykového zařízení Bentley pro ovládání funkcí vozidla ze zadní kabiny. Přídavné spínače jsou umístěny v oblasti kapsy dveří pro nastavení sedadla na maximální sklon (režim Relax) nebo v jeho nejsvislejší poloze (režim Business Mode). 

V režimu Relax se sedadlo spolujezdce vpředu posune do nejpřednější polohy, aby se maximalizoval prostor, který má cestující na zadních sedadlech k dispozici. Opěrka nohou – krásně zdobená kobercem a kůží a obklopená chromovaným proužkem – se navíc bude rozprostírat ze zadního sedadla spolujezdce.

Specifikace Bentley Airline Seat Zahrnuje také čtyři významné funkce, včetně světové technologické jedničky:

  • S funkcí Seat Auto Climate si cestující zvolí požadovanou požadovanou teplotu ze šesti různých úrovní. Kontaktní teplota a vlhkost povrchu jsou pak přímo měřeny – polštář a opěradlo nezávisle – a topení a větrání jsou nastaveny tak, aby bylo dosaženo požadované teploty. To je nepřetržitě monitorováno, aby bylo zajištěno, že zůstane konstantní, protože optimalizovaná tělesná teplota je životně důležitá, když se zaměřuje na individuální pohodu. Ve studiích, které manipulovaly s tělesnou teplotou vnějšími prostředky, bylo obecně hlášeno, že kognitivní funkce jsou sníženy snížením tělesné teploty pod normální hodnotu [Wright, Hull and Ceizler 2002]. Příjemné tepelné prostředí může také zmírnit únavu, snížit podrážděnost a zlepšit bezpečnost jízdy [Szczurek & Maciejewska 2016]
  • Funkce Posturální nastavení využívá nové stehenní a ramenní kapsy a další bederní masážní kapsy, které jemně, ale nepřetržitě mění tvar sedadla, aby se uvolnily tlakové body kolem těla, čímž se zabrání mrtvým místům a hromadění únavy. K dispozici jsou tři různé programy: "Všechny oblasti sedadla", "Twist" a "Pouze opěradlo". Použití vzduchových kapes umožňuje plynulejší a složitější pohyby – které jsou pro cestujícího prakticky nepostřehnutelné – spíše než lineární pohyby vyplývající z použití motorů sedadel. Systém přesahuje 2D pohyby typické pro nastavitelná sedadla a je schopen využít trojrozměrné zkroucení k uvolnění tlakových bodů. Šest nezávislých tlakových zón může poskytnout 177 nastavení každé tři hodiny, aby bylo zajištěno, že komfort sedadla nebude nikdy ohrožen, bez ohledu na délku cesty. Studie ukázaly, že aktivní podpora tělesné hmotnosti dynamickým způsobem zmírňuje napětí, které může vést k duševnímu stresu a způsobit nedostatek soustředění. Bylo prokázáno, že přirozené podporované postoje zmírňují stres z napjatých svalů.
  • Specifikace Bentley Airline Seat Také přidává další nastavení polštáře a opěradla, rozšíření polštáře, elektrické nastavení výšky opěrky hlavy a rozmístitelnou opěrku nohou na zadní straně předního sedadla spolujezdce. Spolujezdec na zadním sedadle na této straně vozu může také posunout sedadlo spolujezdce vpřed prostřednictvím "VIP režimu".
  • Novinkou pro Bentaygu EWB jsou vyhřívané zadní dveře a středové loketní opěrky, které dodávají úroveň detailů zcela odpovídající nejluxusnější kabině SUV na světě.

Mezi další konfigurace patří čtyřmístná komfortní specifikace a pětimístná varianta pro ty, kteří chtějí mít možnost sklopit zadní opěradla. Ve standardním modelu Bentayga je k dispozici sedmimístná konfigurace, nicméně zpětná vazba od zákazníků ukázala, že prostor a luxus zůstávají pro majitele modelu Bentayga s prodlouženým rozvorem prioritou. 

U čtyřmístné komfortní specifikace poskytuje zadní středová konzola mezi dvěma zadními sedadly další úložný prostor a dvě další nabíjecí zásuvky USB. Lze také zvolit Mulliner Console Bottle Cooler, který obsahuje plně integrovaný chladič nápojů pro láhev o objemu 750 ml a dvě ručně vyráběné křišťálové flétny Cumbria.

Systém vytápění, větrání a klimatizace v zadní kabině byl vylepšen, aby se dále zlepšila pohoda na palubě. Zadní ventilace se aktivuje pouze tehdy, když jsou detekováni cestující vzadu, což snižuje hluk ventilátoru zadní kabiny. Zadní kabina má samostatný systém ionizace vzduchu, který zlepšuje kvalitu vzduchu s nižšími vzdušnými částicemi.  Ionizátory vytvářejí statický náboj kolem znečišťujících látek, jako je prach nebo alergeny ve vzduchu, což zase způsobuje, že se drží na nejbližším povrchu. Výsledkem je odstranění takových kontaminantů ze vzduchu, který cestující dýchají.

Design interiéru – propracovaný detail s bezproblémovou technologií

Zadní kabina modelu Bentayga EWB nastavuje nová měřítka pro kombinování luxusu a technologických inovací světové třídy a demonstruje nové výšky řemeslného zpracování a pohodlí. 

Okamžitě rozpoznatelné diamantové prošívání Bentley bylo přepracováno do dramatického a moderního nového designu. Stejně jako každý skvělý design, i konečné provedení vypadá jednoduše, ale posedlost detaily za ním shrnuje vše, co je na interiérech Bentley jedinečné.

Symetrický vzor v horní části opěradel sedadel, vyvinutý a provedený kombinací digitálního zpracování a přesné technologie, roztahuje diamanty, když se vzdalují od středové linie sedadel. Dveře se zase mohou pochlubit asymetrickým vzorem, který zdůrazňuje délku dveří a zadní kabiny jako celk

V každém diamantu je bezchybná kůže perforována otvory o průměru menším než 1 mm. Každý otvor byl digitálně umístěn s přesností jedním z interiérových designérů společnosti Bentley, aby bylo dosaženo soudržného celkového designu – procesu "digitálního vytváření".

Jakmile kůže projde perforačním strojem, je šití diamantů dosaženo specializovaným vyšívacím strojem. Stroj je vybaven kamerou, která analyzuje perforační vzor a zajišťuje, že linie výšivky jsou dokonale rovnoběžné a stejně vzdálené mezi perforačními diamanty. Konečným výsledkem je krásný, elegantní a jedinečný design. 

K dosažení měkčího panelu s jemným, luxusním tvarovým jazykem byla použita jemnější nit (obvykle se nachází ve vyšívaných logách Bentley) a  menší mikrošvit (polovina délky standardního stehu Bentley). Tato změna nití a inovace výrobního procesu vytvořily akcentovanější, jemně podkrovní prošívání způsobem, jakým to společnost Bentley nikdy předtím ve výrobě neudělala. Tento proces je přesně stejný jako proces prošívání na dveřích a sedadlech koncepčního vozu EXP 100 GT z roku 2019.

Čímž se dále zvětšila oblast zadní kabiny, byly přepracovány delší obložení dveří. Dýhovaný panel byl snížen a prodloužen a zametá dolů, aby se setkal s loketní opěrkou s klikou zadních dveří. 

Bentayga EWB se dočká prvního použití funkce Metal Overlay in Veneer v sériové výrobě Modelu Bentayga, který byl dříve použit na špičkových derivátech Continental GT Mulliner. Tato volitelná funkce je součástí panelu fascie spolujezdce a všech čtyř dveří. Složitý design se skládá z jednotlivých odznaků z broušeného kovu, které jsou vyrobeny tak, aby byly výjimečně tenké - jen a 0,07 mm silné. 

K vytvoření návrhů vložek se používá proces nazývaný leptání fotografií. Velmi jemná šablona konstrukce je laminována na kov. Po několika mezikrocích vystavení UV záření a vývoji laminátu hlavní proces chemicky leptá oblasti kovu, které nejsou nutné, a ponechává pouze design vložky. Leptání znamená, že se s materiálem málo manipuluje nebo ho řeže, takže riziko poškození je menší a přesnost, které lze dosáhnout, je neuvěřitelně vysoká. Každý odznak je pak ručně lepen na přesném místě na povrchu dýhy, než je díl nalakován a vyleštěn.

Další výraznou a elegantní volitelnou funkcí představenou pro Bentaygu EWB je Bentley Diamond Illumination. Světelného efektu je dosaženo pomocí LED diod (12 na každých předních dveřích, 22 na každých zadních dveřích), které vyzařují světlo malými perforacemi o průměru 1 mm v koženém obložení na dveřních panelech. 

Intenzitu a barvu osvětlení prostřednictvím obložení může zákazník ovládat prostřednictvím informačního a zábavního systému a dálkového ovládání dotykové obrazovky. Tato funkce je spojena s náladovým osvětlením, aby byla zajištěna konzistentní barva a intenzita světla v celém voze. Tento dramatický prvek může změnit vnitřní dojem a vzhled kabiny, zejména v noci.

Se zvětšenou délkou kabiny byla přední středová konzola přepracována tak, aby poskytovala lepší ergonomii a funkčnost pro cestující na zadních sedadlech. Zadní strana konzoly byla rozšířena pro lepší interakci s dálkovým ovládáním dotykové obrazovky, přidáním bezdrátové nabíjecí kolébky pro mobilní telefon a novým designem větracího otvoru.

Poprvé na Bentley lze specifikovat dveře s elektrickým zavíráním. Dva spínače jsou umístěny na zadní straně prodloužené středové konzoly, pohodlně v dosahu cestujících na zadních sedadlech. Stisknutím a podržením spínače se zavřou dveře na odpovídající straně vozidla pomocí vyhrazených motorů, což vytvoří skutečně luxusní zážitek podobný komorníkovi. Motory se také zapojují lehkým ručním zatlačením na dveře pro plně integrovaný pohyb s mechanismem elektrického západky. Motory také nabízejí jemnou pomoc při otevírání dveří.

EWB je standardně vybaven novými vnitřními světly "vodopádového osvětlení", které poskytují jemné osvětlení zadní kabiny. Osvětlení je zaměřeno na střed vozu a zlepšuje viditelnost klíčových centrálních ovládacích prvků a prvků cestujícího. Jemné osvětlení poskytuje pohodlné okolní světlo vzadu, což zvyšuje pocit luxusu pro cestující na zadních sedadlech.

Design exteriéru – nulový kompromis

Nového modelu se vyznačuje čtyřmi detailními změnami exteriéru: delší profil, nová přední mřížka, nové leštěné 22" 10paprskové kolo a přemístěné střešní okno, to vše při záměrném zachování velmi úspěšné estetiky modelu Bentayga druhé generace.

Bentayga EWB se inspirovala novou mřížkou chladiče flying spur a má design "vertikální lopatkové mřížky", který zůstává elegantní a zároveň vizuálně nápadný. Unikátní mřížka se skládá z jasně chromovaných svislých lopatek sedících před mřížkou z černé síťoviny. 22palcové 10paprskové kolo Bentayga je pro Model Bentayga EWB nabízeno v novém zrcadlově leštěném designu.

Přemístěné panoramatické střešní okno opět ilustruje zaměření na prostředí zadní kabiny a zajišťuje, že zážitek je nekompromisní. Střešní okno bylo proto ve voze posunuto dozadu o 125 mm, což poskytuje optimální polohu pro koupání zadního prostoru kabiny za přirozeného světla. Střešní okno lze ovládat pomocí dálkového ovladače dotykové obrazovky v zadní kabině a také pomocí přední konzoly kabiny.

Zvětšení rozvoru o 180 mm má za následek nádherně vzdušnou a prostornou zadní kabinu a dává příležitost výrazně zvýšit prostor pro nohy vzadu.

Nová kabina, která je špičkou ve své třídě, je o více než 40 mm delší než kterýkoli jiný konkurent luxusních SUV. Bentayga EWB také poskytuje o 10 mm více prostoru nad hlavou ve srovnání s Mulsanne, zatímco má linii střechy o 100 mm nižší než konkurence, což poskytuje sportovní a dobře proporcionální siluetu.

Výsledkem je prostorná, luxusní, světlem naplněná kabina, která vykazuje jak tradiční dovednosti společnosti Bentley, tak nejmodernější technologie. Nabízí adaptabilní prostor, vyniká jak jako pracovní prostředí se všemi nejnovějšími technologiemi na dosah, tak jako útulné, relaxační útočiště. 

Hluk dopravy a silniční svět mimo auto má vážný vliv na pohodu. Výzkum, který sledoval tisíce lidí během čtyřletého období, zjistil, že ti, kteří byli vystaveni hluku z dopravy nad 70 decibelů (db), byli o 65% více ohroženi depresí. Bentayga EWB je uvnitř tišší než její konkurenti, a to o 4 až 26 % v závislosti na frekvenci a poloze uvnitř vozu.

Podvozek a Powertain

Nová Bentayga získala uznání kritiků za své dynamické schopnosti, výkon na silnici a jízdu a ovladatelnost jsou všeobecně chváleny. Bentayga EWB pokračuje v tomto étosu začleněním elektronického řízení všech kol a Bentley Dynamic Ride jako standardu.

Sekundární jízdní komfort je další klíčovou proměnnou, která ovlivňuje pohodu na palubě – čím plynulejší je jízda, tím klidnější je cesta. Při typických silničních rychlostech a v rozhodujícím frekvenčním rozsahu 5 Hz až 20 Hz má Bentayga EWB až o 27 % nižší sekundární vibrace při jízdě než její konkurenti.

Elektronické řízení všech kol bylo poprvé představeno společností Bentley na novém modelu Flying Spur. Poskytuje dvě velmi žádané výhody a zajišťuje žádný kompromis mezi spolehlivostí při vysokých rychlostech a pohodlím při nízkých rychlostech. 

Při vysokých dálničních rychlostech systém provádí malé úpravy směru jízdy zadních kol v tandemu s přímými vstupy řidiče na přední kola. To zvyšuje stabilitu ve vysokých rychlostech – což zvyšuje jistotu předjíždění a změny jízdního pruhu – a zlepšuje ovladatelnost při jízdě v zatáčkách.

Při nízkých rychlostech má řízení všech kol za následek "zkrácení" rozvoru, snížení poloměru otáčení a zvýšení agility v těsném městském prostředí, což znatelně usnadňuje parkování. Toho je dosaženo řízením zadních kol v opačném směru než přední kola. Systém ve skutečnosti poskytuje poloměr otáčení, který je o 7 % menší než u modelu Bentayga se standardním rozvorem.

Bentayga EWB je poháněna osvědčeným 4,0litrovým 32ventilovým přeplňovaným zážehovým motorem V8 s dvojitým dvojitým posouváním, který kombinuje obrovský výkon s působivou spotřebou paliva. Ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou nabízí V8 výkon supersportu, vyvíjí 542 koní (550 PS) a 568 lb.ft (770 Nm) točivého momentu, což vede k maximální rychlosti 180 mph (290 km / h) a 0-60 mph za 4,5 sekundy (100 km / h za 4,6 sekundy).

Testování a vývoj

Pro výrobu modelu Bentayga EWB bylo představeno více než 2 500 nových dílů, včetně významných změn karoserie v bílé barvě a zcela nové podlahy. To vedlo k novým výrobním procesům, změnám uspořádání a infrastruktuře speciálně pro nový model. S více než 50 předsériovými vozidly bylo při vývoji nového modelu Bentayga EWB vynaloženo téměř 2 000 týdnů kolektivního testování, aby se dosáhlo výjimečného kreditu.

Vylepšená specifikace

Při uvedení na trh budou k dispozici dvě vylepšené specifikace modelu Bentayga s prodlouženým rozvorem. Azure nabízí elegantní a nadčasový design s jedinečnými podpisy, který se zaměřuje na maximální pohodlí a pohodu s nenuceným pohonem. Jedinečná specifikace zahrnuje unikátní 22" desetipaprskové směrové kolo, světlé spodní mřížky nárazníku, výšivku Azure a odznaky. Mezi další doplňkové funkce patří jedinečná prošívaná sedadla, náladové osvětlení, vyhřívaný volant a zvýšené asistenční pomůcky řidiče. 

Specifikace First Edition je další, včetně Bentley Diamond Illumination, kovových překryvů v dýze, Naim pro Bentley Premium Audio a LED uvítacích svítidel. Unikátní výšivky, intarzie a odznaky identifikují tento model jako vysoce exkluzivní a odlišný model.

 

Galerie